Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От минус 3 до плюс 28 ще са температурите през април
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 29.03.2021Коментари (0)1055
©
Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 3 и 2 градуса, а най-високите - между 23 и 28 градуса. Вероятност за отрицателни минимални температури има до края на второто десетдневие на месеца, съобщи за БТА Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

По думите му тази година през април се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, в планинските райони - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на април ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат. Към 3-5 април облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, а температурите ще се понижат. През следващите дни, с пренос на въздушни маси от юг-югозапад, отново ще се затопли. Ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност.

В края на първото и през първите дни от второто десетдневие на април температурите значително ще се понижат и до края на периода ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще се създаде валежна обстановка, на места със значителни количества. В Предбалкана и по високите полета на Западна България има вероятност дъждът да преминава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще се повишат и вече ще са близки, на места и малко по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има около средата на периода и в края на месеца, когато температурите относително ще се понижават.

В климатичната справка на НИМХ се посочва, че април е типичен пролетен месец. Температурите се повишават значително. Броят на слънчевите дни се увеличава. Понякога при студени нахлувания от север вали сняг, а минималните температури се понижават под 0 градуса. Опасност от слани съществува през целия месец.

При интензивни затопляния се достигат летни температури - до 30-34 градуса. През втората половина на месеца зачестяват гръмотевичните бури.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: