Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ќт последните минути: Ѕорисов с ново разпореждане!
јвтор: ≈кип Varna24.bg 13:37 / 30.10.2020 оментари (32)2733
©
ƒа бъде приложен по-гъвкав подход във вс€ка една сфера на социално-икономически€ живот у нас, така че т€ да може да функционира максимално пълноценно в услови€та на пандеми€ разпореди премиерът Ѕойко Ѕорисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на ћинистерски€ съвет.

"»скам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. »скам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!У, категоричен бе Ѕорисов.

“ой нареди всеки от министрите, независимо за ко€ сфера отговар€ - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването  остадин јнгелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изисквани€та за ограничаване на разпространението на COVID-19.

¬ рамките на онлайн съвещанието министър-председател€т Ѕорисов постави специален акцент върху образователната система. “ой поиска здравни€т и образователни€т министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователни€ процес в услови€та на кризата от коронавируса.

÷елта е след изтичане на двуседмични€ срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата да бъде прилаган локален подход в зависимост от решени€та на областните щабове, епидемичната ситуаци€ (достигнатите прагове) и предложени€та на училищата. ѕри университетите решени€та ще бъдат взимани от академичните ръководства.

ѕремиерът разпореди също министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции да засил€т контрола върху карантинираните. "јко всички контактни се затвор€т и не излизат, зараз€ването се спира. » когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овлад€ва се зараз€ванетоУ, отбел€за министър-председател€т Ѕорисов.

ѕо време на онлайн съвещанието премиерът Ѕорисов запозна членовете на кабинета с дискуси€та, ко€то е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ≈— по време на неформалното видеоконферентно заседание ≈вропейски€ съвет по въпросите на COVID-19 вчера. ћинистър-председател€т постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ≈—.

—поред премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнас€ до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. ћинистър-председател€т подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. "јко ни подкреп€т, тогава купуваме и действаме в услови€та на пандеми€. јко не ни подкреп€т, н€ма да купувамеУ, подчерта премиерът Ѕорисов.

"ћного бързо хората забрав€т кризата - те забравиха свински€ грип, птичи€ грип, африканската чума, а след т€х остават само сметки. ј този път сметката ще бъде много дебела. «атова - очакваме решението на парламентаУ, подчерта премиерът Ѕорисов.ќще по темата: общо новини по темата: 6620
29.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
29.11.2020 »
28.11.2020 »
28.11.2020 »
предишна страница [ 1/1104 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ѕойко,Ѕойко-къде си тръгнал с ти€ празни приказки... ато н€ма какво да кажеш,просто замълчи,че ми напомн€ше на тво€ патрон “. ∆ивков...ќсвободи ни вече от себе си,марш в Ѕарселона ...
0
 
 
Ќ€ма да го чета! јма като вид€ че той е казал ми стига рЯШГ
0
 
 
ƒјЌЌ»“≈ ќ“ —¬≈“ј ѕќ ј«¬ј“, „≈  ќ¬»ƒ ≈ ќѕј—≈Ќ, ќЌ“ј√»ќ«≈Ќ, ¬»–”Ћ≈Ќ“≈Ќ, ѕќЋ»ќ–√јЌЌќ ј“ј ”¬јў » —ћЏ–“ќЌќ—≈Ќ! «ƒ–ј¬≈“ќ ≈ — ѕ–≈ƒ»ћ—“¬ќ ѕ–≈ƒ ¬—»„ ќ ƒ–”√ќ,¬ —Ћ”„јя » ѕ–≈ƒ ѕ–»—Џ—“¬≈Ќќ“ќ ќЅ”„≈Ќ»≈!
0
 
 
ƒ≈÷ј“ј ƒј ”„ј“ ќЌЋј…Ќ ƒќ  ќЋ≈ƒј,»Ќј„≈ ў≈ ќ“»ƒ≈  ќЌя“ ¬ –≈ ј“ј!!! ћ»—Ћ≈“≈ «ј ”„»“≈Ћ»“≈ » ћ≈ƒ»÷»“≈ Ѕ≈« “я’ ¬—»„ » ў≈ »«√ќ–я“!
0
 
 
“иквата се чуди какво да казва само и само да му мине номера но рано или късно ще го €де
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« Ќоември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
—кандално от —еверна ћакедони€: Ѕългарски€т език не съществува, ние ги
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
«има 2020/2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: