От утре се увеличава броят на пощенските станции, които предлагат безплатни административни услуги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:27 / 20.09.2022
552
Български пощи увеличават броя на пощенските станции, които предлагат безплатни административни услуги. Досега станциите бяха 6, а от 21.09.2022. стават 32. Предлагането е организирано предимно в пощенски офиси в малки населени места, за да се създаде удобство на хората, като им се спести време и средства за пътуване. Броят на тези офиси ще нараства поетапно до 2025 г.

От края на юли до началото на месец септември 2022 г. в 6-те пощенски станции са подадени около 200 заявления от граждани, които съобразно сезона са предимно за получаване на помощи за отопление. Предлагането на 39 административни услуги в клонове на дружеството е в изпълнение на Проекта "Дигитална трансформация на Български пощи и предоставяне на комплексни услуги“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Кръгът на предлаганите административни услуги постепенно ще се разширява, докато обхване всички услуги налични на портала www.egov.bg, администриран от Министерство на електронното управление.

Информация за пощенските станции и административните услуги, които гражданите могат да заявяват в рамките на пилотния проект е публикувана на официалната страница на Български пощи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).