Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отбелязват тържествено 110 години от Илинденско-Преображенското въстание
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 17.08.2013Коментари (0)855
©
110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание ще бъде отбелязана тържествено в местността "Петрова нива", Община Малко Търново. Организатори на 110-та годишнина са Община Малко Търново, Съюзът на тракийските дружества в България, Регионалният съвет на тракийските дружества в Бургас и Дирекцията на ПП "Странджа". 

В рамките на събора ще се проведе научна конференция, посветена на годишнината от въстанието. В програмата са включени още мемориален пробег "Петрова нива", възстановка на конгреса, проведен през 1903 г. в тази местност, възпоменателно тържество пред мемориала, заря-проверка и празничен концерт. Ще бъде отслужена и заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци. На следващия ден ще бъде посетена музейната експозиция и храм-костницата "Света Петка". 

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще участва в тържественото отбелязване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в историческата местност "Петрова нива". В 20.30 часа председателят на парламента ще приеме рапорта на командващия тържествената проверка и ще произнесе слово по случай 110-та годишнина от историческото събитие. 

Вицепрезидентът Маргарита Попова също ще посети историческата местност Петрова нива. В 19.30 часа в храма-костница "Света Петка" ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци от Сливенския митрополит Йоаникий. Вицепрезидентът ще присъства на тържествената заря-проверка по случай годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, където ще произнесе слово.

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще посети Малко Търново по покана на кмета Илиян Янчев. Двамата ще обсъдят идеята за изграждането на модерен ГКПП, през който да минават тирове през границата с Малко Търново. Вечерта външният министър ще участва в Националния възпоменателен събор по повод 110-та годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: