Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отчаяна съпруга опита да убие мъжа си в Камено!
Автор: Иван Сотиров 16:27 / 06.07.2021Коментари (0)1006
©
Бургаският апелативен съд измени мярката за неотклонение от "задържане под стража“ на "парична гаранция“ на Диана Д,. привлечена като обвиняема за опит за убийство на мъжа си. 

Определението на първата инстанция, с което е наложен постоянния арест на Диана Д., е от 29 юни 2021 година. Мярката е обжалвана пред Апелативен съд - Бургас от служебния защитник на обвиняемата жена. В съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура дава становище, че жалбата е основателна и следва да бъде уважена. Според прокурора не съществуват убедителни доказателства, че е налице реална опасност от укриване и/или извършване на друго престъпление, ако жената е на свобода. Пред съда обвиняемата заяви, че се е защитила от насилието, упражнено от пострадалия спрямо нея. Твърди, че са разделени, че той не се е грижил за болното им дете, че не работи и се издържат с помощите на сина им.

Според въззивния състав правилен и обоснован е изводът на първоинстанционния съд, че на този етап би могло да се направи обосновано предположение, че Диана Д. е опитала да убие пострадалия. Инцидентът е станал в дома им в Камено на 27 юни. Съдът аргументира извода с броя на нараняванията, установени при прегледа в УМБАЛ, мястото, където те са констатирани, а именно коремната област, където се намират жизнено важни органи, дълбочината на прободния канал 5-6 см, което свидетелства за сравнително голяма сила при нанасяне на удара, а и обстоятелствата, при които самото деяние е извършено. Престъплението, за което жената е обвинена, се явява тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК и за него се предвижда "лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Апелативните съдии са отчели като правилен извода на окръжния съд в гр. Бургас, че не е налице опасност от укриване на обвиняемата, а само от извършване на престъпление предвид честите кавги между нея и бащата на детето й. С оглед данните за битовия характер на инцидента, обстоятелството, че обвиняемата не е имала криминални прояви, веднага е сигнализирала органите на МВР за извършеното от нея деяние, въззивният състав е намерил, че не е налице реална опасност тя да извърши престъпление.

Наред с това по делото са събрани доказателства за чистото съдебно минало на Диана Д., наличието на постоянен и настоящ адрес, необходимостта от полагане на специални грижи за болния й син. Отчетени са направените от нея самопризнания и добро процесуално поведение. Въззивният състав не е изключил и възможността за прецизиране на обвинението.

Съдът е намерил за най-адекватна и подходяща мярката "Парична гаранция“ в размер на 500 лв., съобразявайки се с имущественото положение на обвиняемата, която е материално затруднена, тъй като не работи и се издържат с детето с неговата социалната помощ.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: