Отдават почит на Ванга 20 години след смъртта й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 06.08.2016
864
С панахида на гроба на Ванга в местността Рупите ще бъде отбелязана 20-годишнината от смъртта ѝ. Пророчицата умира на 11 август 1996 г., но по традиция панихидата се отслужва в съботата преди тази дата.

Поменът ще започне в 11 ч., съобщи управителят на манастирския комплекс Серафим Иванов. В църквата "Св. Петка" са поставени две нови икони, нарисувани от акад. Светлин Русев по заръка на Ванга.

Приживе тя му обяснила, че на едната иска да бъде изобразена молитвата на Исус Христос в Гетсиманската градина. Това е иконата "Моление за чашата".

На другата пък "Благовещение" ангел господен съобщава благата вест на Дева Мария, че ще роди Божи син. Пророчицата обяснила и къде точно да бъдат поставени.

Двама художници, ученици на Светлин Русев, изографисали купола на църквата. Днес и на 11 август къщата на Ванга в Петрич ще работи с удължено работно време от 9.00 ч. до 18.00 ч.

По-голяма част от живота си пророчицата прекарва именно в тази къща и до днес всичко е запазено в оригиналния си вид.

Къщата отдавна е превърната в музей и е отворена за посещения. От години тя е значимо и обичано от хиляди хора място, което пази спомена за пророчицата.



Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Той е само на 18, но вече е една от големите надежди на български...
Прокуратурата разследва случая с простреляното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).