Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отглеждат бебета за органи
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 17.04.2015Коментари (2)1016
© Varna24.bg
Криминалисти разбиха нов канал за трафик на бебета в Гърция. Замесени са жители на Община Камено край Бургас. Бургаската районна прокуратура повдигна обвинение на трима от замесените в черния бизнес. Процесът срещу един мъж и две жени започва през месец май.

За участниците в бизнеса с плът децата не са деца, а стока. Жените, които раждат, не са майки, а фабрики. С такива думи ни посрещат хората в Камено. Малцина от тях се осмеляват да застанат пред камерата. Оказва се, ромският квартал в една от най-бедните общини е пълен с големи къщи и хубави коли. Тук търговията с новородени процъфтява вече 15 години. Секва за кратко, след като са арестувани част от каналджиите. После обаче бизнесът бързо се възражда, защото бременни жени започват сами да търсят трафикантите.

Съдбата на продадените бебета е различна. Някои попадат в нормални семейни условия, но други са отглеждани за донори на органи.

Последният разкрит случай не е изненада за криминалистите. Две млади циганки от село Екзарх Антимово доброволно продават своите бебета. От самопризнанията им става ясно че едната е спечелила 7000 лв. за новороденото, а другата доста по-малко. Повечето пари са прибрани от каналджиите. По случая са привлечени трима обвиняеми от град Камено.

На улица "Стара планина" живее 41-годишната Стефка Райчева. Жената е безработна вдовица, но управлява кабрио и обитава имот с трите си деца. Стефка е подсъдима за трафик на новородени в Гърция, но според свекърва й парите са от гледане на възрастни хора в южната ни съседка. Слуховете в Камено обаче са други.

Тахир е съсед на Стефка. Категоричен е, че продажбата на бебета не е престъпление. Или ако е, то не е толкова сериозно. Важно било пари да има.

Свекървата на обвиняемата твърди, че хорските приказки за много злато и други материални придобивки на снаха й са преувеличени.

На улица "Георги Кондолов" живеят и другите обвиняеми в трафик на бебета в Гърция. В този дом живеят 32-годишната Силвия Динкова и съпругът й Рачо, на 36. Не ги откриваме, но близките им също отричат да са замесени в нелегалния трафик на деца. Версията е същата. Доходите им идвали от работа по плантации в Гърция и от гледане на възрастни хора.

От прокуратурата уточняват, че разследването на подобни престъпления е тромаво, тъй като има множество замесени лица. Ако бъде доказана вината на Стефка, Силвия и Рачо, те могат да получат присъда от 3 до 15 години и глоба от 20 до 50 хил. лв.

Тримата са направили пълни самопризнания, което ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. Процесът срещу тях започва на 19 май в Бургаския районен съд.

Източник: News7









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.04.2015 г.
+2
 
 
добре де хем ги знаят, хем нищо - потресаващо е, чак не знам как да го коментирам
Aнонимен
на 17.04.2015 г.
+3
 
 
да не забравите помощи да им дадете
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: