Отклониха бързия влак София - Варна заради инцидент с локомотив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 14.10.2014
576
Около 15:00 ч. в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух локомотивната бригада на товарен влак, пътуващ в посока Стара Загора, забелязва дим от единия тягов двигател на локомотива. Машинистите незабавно са спрели влака и са предприели мерки за предотвратяване на евентуално запалване на локомотива, като са използвали един пожарогасител.

След разрастване на дима служителите от локомотивната бригада са напуснали локомотива и са подали сигнал на телефон 112. Пристигнал е екип на служба "Пожарна безопасност и защита на населението", който е потушил гъстия дим.

В момента на мястото на инцидента се извършват следствени действия. По тази причина е спряно захранването в контактната мрежа и е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух. Бързият влак № 8601 от София за Варна е отклонен по обиколен маршрут от гара Стара Загора през Тулово и Сливен. За пътниците в участъка между гарите Стара Загора и Зимница е осигурен превоз с автобуси, както и за пътниците от пътнически влак № 80105 от Стара Загора за Ямбол.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).