Откраднаха от банка 185 000 лв, има задържан мъж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 06.10.2019
1133
Банков обир е бил извършен в София. Откраднати са 185 000 лева.

Сигналът е подаден вчера около 16.20 часа.

Неизвестни са влезли в офис на банка, намиращ се в хипермаркет на столичния бул. "Европа". По първоначална информация парите са взети от сейф по време на почивка на служителите. По непотвърдени данни касиерката излязла да обядва, но оставила касата отключена.

Задържаха мъж, за който се предполага, че е участвал в обира на банков клон в София, съобщи Нова тв. В него били открити 60 000 лв. – делът му от задигнатите общо 185 000 лв., допълва "Телеграф“. Мъжът не е криминално проявен и за първи път влиза в полезрението на МВР. Издирват се под дърво и камък другите му двама съучастници.

Тримата бандити проучвали предварително работата на банковия клон, който се намира в сградата на голям хипермаркет. Издебнали, докато касиерката излиза в обедна почивка и нахлули, разкриват разследващи. Само за три минути проникнали в незаключения трезор, взели плика с пачките и избягали.

Придвижвали се с "Опел Астра“, която малко по-късно беше открита опожарена в село Мрамор. Камерите в обекта заснели дръзкото престъпление. Така станало ясно, че въпросната служителка отишла да си отдъхне без въобще да заключи банковия клон. Така на практика обирджиите проникнали без да чупят или отключват нищо. Единственото, което ги забавило с минута, е да видят къде е торбата с парите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).