Откриха 70 килограма месо без документи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:19 / 11.04.2022
598
Започнаха извънредни проверки по повод Великден и Гергьовден. Специализирана полицейска операция е стартирала в област Плевен на 8 април и е продължила до 9 април, съобщиха от МВР.

Полицаи от ОИП-ГДНП, Районно управление-Левски при ОД на МВР-Плевен, служители на НАП и инспектори от Българска агенция по безопасност на храните (БАБ) и Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) са проверили обекти за производство и търговия с храни, кланици и търговски складове на територията на община Левски.

В магазин за продажба на месо и местни продукти в град Левски, са установили около 70 килограма месо и субпродукти /карантия/ без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка. За констатираните нарушения е издадена забрана за продажба и разпореждане за унищожаване.

В кланица край град Левски служители на ОДБХ-Плевен са установили клане на животни с неустановен произход, без поставени ушни марки и в отсъствие на ветеринарен лекар при приемане на животните и клането.

Намерено е на съхранение около 50 000 кг месо без документи за произход и без здравна и идентификационна маркировка. В обекта е констатирано съхранение на месо и субпродукти в нарушение на изискванията на БАБХ.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са като веществени доказателства DVR и заверени копия от документи - транспортни документи, протоколи от изписване, входящи и изходящи дневници за доставки на стоки и други.

Обектът е запечатан от служители на ОДБХ, като е издадена възбрана за продажба. Предстои издаване на разпореждане за унищожаване на установеното количество месо с неясен произход.

Материалите са докладвани на прокурор. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

Виж коментарите (0)

Още по темата (103):
30.04.2022 Решили сте да прекарате почивните дни в Гърция? Въоръжете се с търпение, ще падне чакане
30.04.2022 Светла събота е! Ето какво не се прави
27.04.2022 Светла сряда е! Днес се изпълняват два обичая
26.04.2022 Днес се спазват строги традиции
25.04.2022 Светли понеделник е!
25.04.2022 Засилен трафик в цялата страна, шофирайте внимателно
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).