Откриха много нарушения в автоморги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 29.04.2022
697
За времето от 7 до 21 април от служители на криминална, икономическа, охранителна полиция и разследващи полицаи от ОДМВР-София бяха извършени проверки на дейността на съществуващите автоморги и обособените места за разкомплектоване на МПС.

Съвместно с представители на НАП, РИОСВ и Инспекцията по труда са проверени заприходяването на авточастите и начина на продажбата им, воденето на инвентарни книги и отчетност, лицензионният режим на обектите, спазването на правилата за пожаро-техническа безопасност, спазването на правилата за опазване на околната среда при работа с химикали и вредни вещества, наличието и изправността на изградени системи за видеонаблюдение. Проверки са извършени и по отношение установяването на инкриминирани МПС и части от тях, както и други вещи, предмет на престъпна дейност.

В резултат на извършените проверки са съставени 7 акта, 6 констативни протокола и три предписания.

Три акта са съставени от данъчните служители при проверката на автоморга в Своге. Констатирани са: неиздаване на касови бележки; разлика в касовата наличност и липса на кочан с ръчни касови бележки.

Магазин за авточасти в Костинброд е запечатан съгласно нормативната уредба на НАП. Съставени са 4 акта: за неиздаване на касов бон; разлика в касата; липса на кочан с ръчни касови бележки; непроменен адрес на касовия апарат.

Несъответствие в касовия апарат е констатирано от данъчните служители в център за разкомплектоване на автомобили в Самоков.

Запечатана е незаконна площадка за събиране и третиране на излезли от употреба МПС в с. Продановци. От служители на НАП са констатирани нарушения относно неиздаване на касов бон за извършена покупка.

При инспекцията на автосервиз и автоморга в Ботевград са установени множество автомобили, голяма част от които частично разглобени, с липсващи части. Не са предоставени документи, удостоверяващи регистрация на търговски обект и извършване на търговска дейност. Три предписания с конкретни срокове за изпълнение са съставени от служители на РИОСВ.

В хода на операцията не са образувани преписки и досъдебни производства за извършени престъпления.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).