Откриха нещо уникално в София, ценителите на изкуството имат думата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 04.05.2022
800
Откриха тазгодишното издание на София хартиен арт фест 2022 с изложбата Арт книга, част от биеналето за хартиено изкуство.

В историята на СХАФ тази изложба е показвана само два пъти. Това е рядък формат в хартиеното изкуство, свързан с колекционерски издания, които често надскачат представата за книга и навлизат в територията на обекти с елементи от книгата, като присъствие на типография, калиграфия или използване на материал от стари книги.

Селекцията от избраните 32-ма автори от 14 държави ще представи различни тенденции в това изкуство. 

"Това, което е характерно за такъв тип изложба е, че произведенията могат да бъдат изключително мънички обекти и могат да стигнат до големи инсталации. Въпрос на авторово желание, идея, намерение, реализация. Същевременно технологиите са много и най-разнообразни. Имаме технологии, които са свързани с един вид рециклиране на стари книги, или списания, или някаква опаковъчни материали хартиени. Тоест книгите, които ще представим са много и най-разнообразни. Някои от тях имат текстове, имат авторски истории вътре, пътувания, включително автобиографи, а други просто са едно красиво нещо, един красив обект, в който по-скоро ти прилича на книга, но не си съвсем сигурен, но ти разказва история с картини“, каза Даниела Тодорова, която е куратор на "София Хартиен арт фест“. 

Мотото на фестивала е “Нови хоризонти".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).