Откриват Национална онкологична болница в Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:51 / 17.09.2023
801
Националната онкологична болница "Дева Мария" ще бъде открита днес от 18:00 часа. Тя се намира в квартал "Ветрен" в Бургас. 

Амбициозният проект се реализира от собственика на университетска болница "Дева Мария“ - Семир Абумелих. Той е на стойност 50 млн. лв. Лечебното заведение е оборудвано с най - съвременната техника, в него са привлечени да работят качествени специалисти от цялата страна и целта е да предложи на пациентите най - доброто лечение в тази област. 

Новата болница се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ. Тя е свързана с топла връзка на 5 нива с досега съществуващата болница "Дева Мария“. Сградата е висока 12 етажа, допълнително има един партерен и два подземни етажа. Двете подземни нива са предвидени за лъчелечение и нуклеарна медицина. Лечебното заведение разполага с два линейни ускорителя, ПЕТ скенер, ЯМР с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон. 

Лентата на Националната онкологична болница "Дева Мария" ще прережат проф. д-р Костадин Ангелов, председател на Здравната комисия в Народното събрание. кметът Димитър Николов и областния управител Павел Янев, предава БНР.

Диагностично-консултативен център е разположен на партерния етаж, а десет специалности си разделят осем етажа. На деветия етаж е изградено терапевтично VIP отделение. Десетият етаж е предвиден изцяло за академични нужди - тук има конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
На ГКПП Капитан Андреево: Конфискуваха голямо количество "маркови...
България има реалистични шансове да приеме еврото през 2025 г., н...
Адв. Мария Петрова: Колкото по-дълго няма Национална детска болни...
Социалният министър каза с колко ще е увеличението на пенсиите от...
Доц. Мангъров: Задължителните ваксини трябва да станат и тези сре...
Лекар: Сегашните антиваксъри са имунизирани деца


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).