Откриват ловния сезон на дребен дивеч

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:58 / 09.08.2014
512
Открива се ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите. Разрешен е ловът на пъдпъдъци до 15 бр., на гривяк и гургулица - до 10 бр., на горски бекас и обикновена бекасина - до 10 бр., на голяма белочела гъска - до 3 бр., диви патици - обект на лов - до 5 бр., фазани и токачки - до 2 бр., яребици и кеклици - до 4 бр., заек - до 1 бр., катерица, ондатра и нутрия - до 4 бр.

Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

От 100 до 500 лева е предвидената глоба за ловци, участващи в групов лов на дребен дивеч, които не са с шапка или облекло с ярък сигнален цвят. Също така между 200 и 2000 лева ще бъде глобата за ловец, употребил алкохол до приключване на лова. Санкцията се отнася за тези с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила или използвали наркотични и упойващи вещества. Ако същото нарушение се направи отново в срок от една година от влязло в сила наказателно постановление, глобата става от 3 000 до 5000 лева.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Американски и украински специалисти инспектираха руското оборудва...
Още подробности от прокуратурата за катастрофата с НСО, Кирил Пет...
След скандала: Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде ост...
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
Министър Калин Стоянов каза къде има най-много изборни нарушения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).