Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откривне на новата парламентарна сесия: Посланията на политиците и техните приоритети
Автор: Алена Соколчева 11:23 / 11.01.2024Коментари (0)781
© Фокус
Днес бе официалното откриване на новата парламентарна сесия за народните представители. По традиция пленарното заседание започна с химните на България и ЕС.

Председателят на парламента Росен Желязков пожела на депутатите успешна година, спокойна и ползотворна работа.

Парламентът почете с минута мълчание паметта на двамата духовници, които починаха през последните дни. По предложение на ПГ на "Възраждане" бе почетена кончината на отец Боян Саръев. От Движението за права и свободи поискаха да се почете смъртта на сливенския митрополит Йоаникий.

Както винаги партиите излязоха с декларации от парламентарната трибуна по повод началото на новия политически сезон.

Народният представител от ГЕРБ Теменужка Петкова взе думата от името на ПГ на ГЕРБ-СДС. От партията изразиха желание да се продължи със законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и да се запълнят и свободните места в регулаторите.Тя призова за откровеност с избирателите и обществото и изрази надежда, че ротацията ще даде възможност партиите да наричат нещата с истинските им имена.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пожела здраве и успехи. "Влизането в Еврозоната ще повиши стандарта на живот на българските граждани. Вече няма безконтролен главен прокурор, доволен е Петков, а КПКОНПИ не е политически зависима. Промяната се случва. Хората вече не се страхуват, че без руски газ ще умрат от студ. Няма го и страхът от главния прокурор", смята той.

"Нашият план е тази промяна да продължи. Регулаторите трябва да станат прозрачни, а службите за сигурност трябва да бъдат реформирани и да станат по-адекватни. Моята мечта е никой държавен служител да не третира парите на българските граждани като свои, сподели той. За това ни очаква много работа. Кирил Петков си пожела още да се спре с езика на омразата. Нека с дела, а не с думи покажем защо сме избрани тук, заключи Петков от парламентарната трибуна.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи, че страната е в извънредна ситуация. От партията се противопоставиха категориччно на поредното поругаване на паметник, визирайки паметника на граф Игнатиев във Варна.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев каза, че 2023 е дошла и си е отишла с кризи и войни, а връзката между партиите и хората е скъсана. "Изходът от кризата у нас е намерен с евроатлантическото мнозинство". За ДПС остава приоритет да сме лоялен член на НАТО и доходите на хората. "Партията ще работи и за по-добри условия за правене на бизнес, и за членството ни в Шенген и Еврозоната. Мир в света, мир в страната и мир в душите, завърши Цонев.

Според Корнелия Нинова частичен Шенген е унижение за българския народ, а приемането му от властта е национално предателство. По думите й управляващите само говорят за регулатори, ротации и овладяване на страната. Според лидерът на БСП промените в Конституцията били голяма крачка към разграбване на държавността. Тя бе категорична, че 2024 година трябва да е година на разглобяване на сглобката.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов каза, че по-некомпетентно и вредно правителство не сме имали досега, дупката в бюджета е 2,5 милиарда лева, а финансовият министър е рецидивист Асен Василев. Той смята, че политиката на кабинета е проинфлационна, а страната ни не е част от Шенген.



Още по темата: общо новини по темата: 1101
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/184 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: