Отново мигрантски поток: Задържаха 25 души на българо-турската граница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:20 / 02.08.2021
1201
При специализирана полицейска операция на българо-турската граница са задържани 25 незаконни мигранти с двама каналджии, съобщиха от Гранична полиция.

Каналджия с 12 нелегални имигранти е бил задържан в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево товарен микробус “Ивеко" с водач 60-годишен мъж от Любимец. В автомобила са установени 12 незаконни мигранти, мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово.

На 31 юли на главен път I – 9, между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил "Мерцедес“ с 53-годишен водач от София. В товарния отсек са открити 13 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора.

С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

Всичките 25 нелегални имигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).