Отново ни дадоха Гърция за пример

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
11:44 / 29.12.2023
562
В момента Гърция е една от най-бързо и динамично развиващите се икономики в Европейския съюз с растеж, прогнозиран за следващата година от 2,4-2,5%, което е един от високите растежи в Еврозоната. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" икономистът д-р Юлиан Войнов.

По думите му Гърция отдавна не е постигала подобни растежи, но причината според него е, че именно там са съсредоточени много чуждестранни инвестиции.

"Гърция се превръща в един дигитален хъб с инвестиции на “Майкрософт", на Apple, на големите дигитални компании. Същевременно виждаме и големите инвестиции, които се правят там по отношение на енергията, строежът на терминали за втечнен газ, тръбопроводи и т.н. Така че Гърция в момента се развива изключително динамично, което от друга страна е добре за нас, тъй като бидейки съсед на Гърция, ние сме част от този целия  процес", отбеляза Войнов и допълни, че при всички случаи ние трябва да наблегнем много повече на проблемите, които имаме, защото в инфраструктурите и основните системи, които са основополагащи за развитието на икономиката, ако те не работят, много трудно се постига някакъв сериозен икономически растеж и напредък".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).