Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отпуснаха над 5,13 милиона лева за справяне бедствия в седем общини у нас
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 17.03.2021Коментари (0)1123
©
Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

От осигурената от кабинета сума 3 400 000 лв. са определени за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин. "Да се направят подпорни стени, за да не се разруши пътят. Навремето така е строено, затова днес ние ремонтираме основно и правим нови пътища като например АМ "Тракия“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева уточни, че засегнатата подпорна стена е изградена преди повече от 50 години и ако не се предприемат необходимите мерки, може да се разруши пътят, който е сериозно ремонтиран, посочи Каназирева.

"Хубаво укрепете пътя, за да не се получават срутища и свлачища като при предишни управления, които после ние да поправяме“, разпореди премиерът Борисов.

Правителството отпусна 82 702 лева за почистване коритото на р. Бели Лом. "От 30-40 години там нищо не е правено, паднали са дървета, което при по-сериозен дъжд може да наводни целият град. Сумата е напълно навременна и достатъчна, за да направим необходимото“, заяви областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен и изказа благодарност към правителството.

Кабинетът осигури 65 850 лв., с които областният управител на област Бургас да обезпечи отстраняването на пораженията от падналите валежи и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари т.г. по трасето на инженерно-възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Правителството отпусна 1 405 715 лв. на община Кресна за укрепване на дере и възстановяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възстановяване на подпорни стени на р. Струма в района на града. "Винаги сме подпомагали малките населени места, както големите градове. Затова отпускаме средства за Долна Градешница“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира, че микро- и малкият бизнес покрай трасето на магистрала Струма ще продължи да се развива, а правителството ще е изпълнило още един поет ангажимент за запазването на поминъка на хората в района.

"Сърдечно благодаря за оказаната ни помощ. Проектите, които финансирахте, са ни крайно нужни, защото това ще доведе до безопасността на нашите съграждани“, заяви кметът на Кресна Николай Георгиев. Той добави, че финансовата помощта за дерета също е много важна, защото при проливни дъждове те се наводняват и се засягат къщите на хората.

За община Сапарева баня кабинетът днес осигури 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Кметът Калин Гелев изказа благодарност за бързата реакция на правителството, тъй като налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса. "В края на февруари стана много голяма авария, овладели сме я, но трябват спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби. Надяваме се да поставим кран, защото водата блика постоянно“, подчерта Гелев.

Министър-председателят Борисов посочи, че Сапарева баня се е превърнала в един от най-добрите курорти у нас и предпочитано място в България. Борисов пое ангажимент за реализирането на проект, който да подобри инфраструктурата в общината.

Правителството осигури също 62 000 лв. за възстановяване на сградата на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лв. за възстановяването на покрива на учебния корпус на Професионалната техническа гимназия "Иван Райнов“ в Ямбол.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: