Отвориха прохода Хаинбоаз, ремонтът “глътна" 2,8 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:54 / 18.07.2014
314
От вчера официално за движение е отворен Проходът на Републиката. От Пътната агенция уверяват, че са направени всички аварийно-възстановителни работи. Възстановено е пътното платно, укрепени са свлачищата и срутищата, обезопасени са скалните откоси, възстановена е мантинелата, изкърпени са всички дупки от северната страна на прохода, направено е просветляването с косене и почистване около канавките от дървета и храсти.

Движението през Хаинбоаз беше спряно на 20 юни, заради активизирани от поройни дъждове свличания на големи количества камъни и кал върху пътното платно.

Ремонтът беше направен от "Пътни строежи - Велико Търново" АД по договора за текущ ремонт и поддръжка. Стойността на извършените аварийно-възстановителни работи е 2 840 272 лв. с ДДС, посочват от АПИ.

Хаинбоаз все още се води със статут на строеж. Работи се по узаконяването му, заявиха от Областното пътно управление. Но на този етап няма яснота кога проходът ще стане законен път с Акт 16 и Удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Източник: Янтра днес


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).