Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП АБВ проведе среща с официална делегация от Сирия
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 31.10.2022Коментари (0)460
©
Ръководството на ПП АБВ проведе среща с официална делегация от Сирия, ръководена от д-р Надил Томех, народен представител и председател на групата за приятелство в България. Двете страни са се договорили българското висше образование да бъде представено в Сирия, както и да се ангажира Сирийското министерство на образованието за възстановяване на най-добрите практики за обучение на сирийски младежи в български висши учебни заведения. Официалното посещение на делегацията от Сирия е започнала първо с ръководството на ПП АБВ.

Освен това се е обсъдила възможността да им предоставим нашия опит в селското стопанство, както и да бъдат обучавани техни студенти в нашите селкостопански ВУЗ-ове. Фокусът на срещата бе насочен в това и да се направят конкретни стъпки в туризма, като ние представим българския туристически продукт в Сирия, а пък те вече са предприели съответни действия по осигуряване на транспортна схема, свързваща София с Дамаск, съобщиха от партията.

По време на срещата Томех е изразил голяма болка от това, че 10 години Сирия е във война, но е удовлетворен от факта, че страната му се стабилизира. Проведени са парламентарни и местни избори в Сирия, като институционализмът и държавността са възстановени и Сирия е решена да защити своите собствени интереси и природни богатства от чужди посегателства. Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви своята позиция, че сирийският народ и държава трябва да бъдат оставени своето бъдеще съобразно собствения си интерес, а чуждата интервенция, в това число и грабежът на природните им богатства няма нищо общо с демокрацията и с живота в 21 век.

Ръководството на ПП АБВ и делегацията от Сирия са се разделили с много приятелски чувства и са си пожелали активна работа за възстановяване на отношенията между двете държави.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: