Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП АБВ проведе среща с официална делегация от Сирия
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 31.10.2022Коментари (0)469
©
Ръководството на ПП АБВ проведе среща с официална делегация от Сирия, ръководена от д-р Надил Томех, народен представител и председател на групата за приятелство в България. Двете страни са се договорили българското висше образование да бъде представено в Сирия, както и да се ангажира Сирийското министерство на образованието за възстановяване на най-добрите практики за обучение на сирийски младежи в български висши учебни заведения. Официалното посещение на делегацията от Сирия е започнала първо с ръководството на ПП АБВ.

Освен това се е обсъдила възможността да им предоставим нашия опит в селското стопанство, както и да бъдат обучавани техни студенти в нашите селкостопански ВУЗ-ове. Фокусът на срещата бе насочен в това и да се направят конкретни стъпки в туризма, като ние представим българския туристически продукт в Сирия, а пък те вече са предприели съответни действия по осигуряване на транспортна схема, свързваща София с Дамаск, съобщиха от партията.

По време на срещата Томех е изразил голяма болка от това, че 10 години Сирия е във война, но е удовлетворен от факта, че страната му се стабилизира. Проведени са парламентарни и местни избори в Сирия, като институционализмът и държавността са възстановени и Сирия е решена да защити своите собствени интереси и природни богатства от чужди посегателства. Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви своята позиция, че сирийският народ и държава трябва да бъдат оставени своето бъдеще съобразно собствения си интерес, а чуждата интервенция, в това число и грабежът на природните им богатства няма нищо общо с демокрацията и с живота в 21 век.

Ръководството на ПП АБВ и делегацията от Сирия са се разделили с много приятелски чувства и са си пожелали активна работа за възстановяване на отношенията между двете държави.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: