Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП-ДБ настоявали до последно за МВР и МЕУ, Борисов отстъпил за отбраната, енергетиката и за Асен Василев
Автор: Самуил Иванов 10:07 / 26.03.2024Коментари (0)2871
©
Започват уважавани хора включително държави нечленки на ЕС да се обаждат от името на господин Петков да ме натисне за вътрешния министър. Министри от други държави, което окончателно взехме нашето решение да защитим институциите, хората, демокрацията. Сега колегите от ПП-ДБ имат своя шанс, те имат огромни възможности. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно провалилите се преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство с първия мандат, предаде репортер на "Фокус"

"Аз се срещнах с лидерите на ПП Асен Василев и ДБ Атанас Атанасов в четвъртък и петък. В нашата парламентарна група и нашата партия никой вече не желаеше да разговаря с тях, защото те са се наслушали на обиди", заяви Борисов. 

"В четвъртък на господин Атанасов му казах, че правя всичко това да се случи (бел. от ред. - да има правителство)", категоричен бе той. 

"В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в Министерския съвет. Тя казва това ние не можем да отстъпим (бел. от ред. - МВР). Тогава академик Денков и казва "Без МВР не става, без това електронно управление - не". В неделя в два часа за последно изпращам Мария Габриел при Денков да му каже "Заради това приключваме днес". Тогава Денков и каза "Без МВР няма да стане, сложете Румяна Бъчварова". Мария се върна, ние дадохме пресконференцията", разказа още лидерът на ГЕРБ.  

"Първи компромис - Асен Василев остава. Втори - собственоръчно зачертах Христо Гаджев и написах Тагарев така, както ме помоли Иван Костов заради Атлантическия съвет. Собственоръчно задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев така, както искат. Собственоръчно този министър, който ги изобличаваше за стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах "Нека да е неговият министър", обясни Борисов.

По думите му преговарящия екип на ГЕРБ-СДС не е бил съгласен с отстъпките, направени от Борисов пред ПП-ДБ. Той добави, че е искал кратък отговор от Асен Василев дали след те са съгласни да има правителство. 

Борисов каза още, че Мария Габриел няколко пъти предупредила ПП-ДБ, че се чупи диалогът между партиите и че с втория мандат няма да има възможност за съставяне на правителство.



Още по темата: общо новини по темата: 1530
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/255 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: