Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП-ДБ призовава ДАНС, ГДБОП и прокуратурата да разследват призиви за насилие и хомофобия
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 17.07.2023Коментари (0)869
©
"Продължаваме промяната - Демократична България" призоваха "Възраждане" да излязат с позиция относно това дали се разграничават от хомофобските актове и послания. Втората политическа сила в 49-ото Народно събрануе призовава ДАНС и ГДБОП да разследват дали има достатъчно данни за призиви към насилие, антисемитизъм и фашистка пропаганда във връзка с разпространен колаж на "Възраждане" в Телеграм. 

Цялата позиция на ПП-ДБ:

Вместо да подават сигнали срещу хора, които сигнализират за престъпление, Възраждане ясно да заявят дали се разграничават от посланията на човеконенавистна пропаганда.

ПП-ДБ остро осъжда разпространението на език на омразата, призиви за насилие и хомофобия, и призовава ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата съвестно да разследват.

Във връзка с проверка на прокуратурата за наличие на достатъчно данни за престъпление по чл. 162 и 164 от Наказателния кодекс за разпространени призиви за насилие с елементи на фашистка пропаганда в група на Възраждане, “Продължаваме Промяната – Демократична България" призовава ПП “Възраждане" да преустанови стратегията “атаката е най-добрата защита" и ясно да заяви мнението си за разпространения в Телеграм групата “Възраждане" колаж с призив за насилие и антисемитизъм. Изказването на Костадин Костадинов, включващо заплаха за ответен сигнал срещу инициаторите на сигнала, считаме за форма на натиск. Всеки, станал свидетел на престъпление, е длъжен да сигнализира органите на реда. Обратното е бездействие.

Само за последните месеци Възраждане инициираха няколко безпрецедентни призива за насилие и ограничаване правата на хората в България. Като започнем от възпрепятстването на свободното движение и заплахи срещу граждани при провеждане на филмова прожекция; минем през насилственото спиране на Явор Божанков и Манол Пейков да изразят като народни представители мнението си от трибуната на Народното събрание; минем през безпрецедентните личности атаки срещу Даниел Лорер, точно от водача на Възраждане, по които е заведена жалба в Комисията по дискриминация; добавим призивите за нахлуване в Народното събрание; и не на последно място припомним арогантното разпространение на лъжи и всяване на страх, че български граждани ще бъдат изпращани в Украйна и множество случаи на разпространение на дезинформация и неистини.

Недоумение буди фактът, че Президентът досега не е изказал мнение по поведението на Възраждане, въпреки честите си коментари на политическата ситуация в България. Защо?

Цялата сила на закона следва да се ползва в защита на правото на всеки български гражданин за живота, достойнството и правата на личността, както повелява Конституцията и Всеобщата декларация за правата на човека на ООН.

Призивите към престъпление и толерирането на престъпления са престъпления сами по себе си.

Висша ценност на демокрацията е свободата на словото и плурализъм в политическия спектър, но в основата й стои върховенството на правото и справедливостта. Няма да допуснем злоупотреба нито с върховенството на закона, нито с насилието над който и да е български гражданин








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: