Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП-ДБ призовават ГЕРБ-СДС за преговори още този уикенд, поискаха Борисов да поведе "дамската чета"
Автор: Самуил Иванов 14:24 / 06.03.2024Коментари (0)1292
© Фокус
Продължаваме промяната - Демократична България са готови да преговарят с ГЕРБ-СДС веднага, след като Бойко Борисов и Мария Габриел се приберат от Букурещ, където те участват във форума на ЕНП. Това стана ясно от изявление на лидерите на коалицията Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Влизаме с най-конструктивния възможен тон в тези разговори, но с ясна и твърда позиция по тези реформи. Ние нямаме червени линии, това са червените линии на обществото. Стабилността на управлението трябва да продължи", заяви Кирил Петков.

"Носим отговорност за това страната да има реформаторско управление. Ако някой иска да отлага реформите, отговорността, че тласка страната към безвремие е негова", каза Христо Иванов.

Атанасов допълни: "Искаме стабилност в страната. Тази дума избори се набива в главата на хората и ги дразни. Нека да бъдем отговорни и всички да седнем на масата за преговори".

Той също така призова "Да сядаме още през този уикенд на масата на преговорите. Добре би било Борисов да дойде начело на своята дамска чета". 

Очакванията на ПП-ДБ са да има ясен механизъм за избор на новите ръководства на регулаторите, да няма плаващи мнозинства, да има ясен критерий, по който да бъдат сменяни министрите в правителството след ротацията. 

"Отговорното поведение е най-накрая да седнем да преговаряме по същество и процесите да текат същевременно", отбеляза Христо Иванов.

Те ще настояват за реформи на службите - "Има една глава за службите, която казва, че парламентът не трябва да се занимава със службите, което е no sense. Нашето предложение е реформите в службите да бъдат прилагани от правителството, но да се извършват със законови актове на парламента", заяви Атанасов. 

От изявлението на лидерите на коалицията стана още ясно, че днес ще бъдат внесени и правилата за избор на членове на реформираната антикорупционна комисия. Христо Иванов заяви, че България няма време за отлагане на тази реформа. 

Относно регулаторите Кирил Петков обясни, че има обективни разлики и разминаване в механизма, който ГЕРБ-СДС предлагат за тяхното попълване. Той обаче смята, че те ще бъдат обсъждани през следващите дни.



Още по темата: общо новини по темата: 1530
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/255 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: