ПП "Зелено движение" ще подкрепи кабинета "Денков"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 02.06.2023
753
България има нужда от редовно правителство, което да извърши необходимите законодателни и институционални реформи. Затова ПП “Зелено движение" взе решение да възложи на народните представители на партията да гласуват "за" кабинета “Денков". Това съобщиха от пресцентъра на партията.

"Противопоставяме се срещу политическите атаки от страна на президента Радев и някои политически сили ("Възраждане", БСП) за възпрепятстване на европейското бъдеще и устойчиво развитие на България. Изразяваме своята позиция, че във времена на война на територията на Европа сме против прокремълските спекулации и компрометирането на членството на страната в ЕС и НАТО.

Даваме шанс на нашите политически партньори от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България" за реализиране на ключовите реформи в България, базирани на заложените в програмата ни цели и ценности за борба с корупцията, приемането ни в Шенген и еврозоната и модернизация и декарбонизация на икономиката. България има нужда от прореформаторски кабинет и парламент и ние ще работим именно в тази посока. Заявяваме, че ПП “Зелено движение" няма да отстъпи по никакъв начин от своите принципи и политики и при всяко залитане в популистка и вредна за дългосрочния просперитет на страната посока ще реагираме своевременно и адекватно. Включително няма да се поколебаем да критикуваме министри от кабинета, чиито действия не са достатъчно амбициозни", заявяват от "Зелено движение". 

От партията уточняват, че не са номинирали кандидати, които да бъдат част от кабинета, но ще следят внимателно за придържане към политиките на партията особено в работата на министрите от ключови за страната сектори като околната среда и водите, енергетиката, регионалното развитие, земеделието и горите. От там подчертават, че всеки министър е поканен в лично качество и ще носи лична отговорност за действията си. 

"Заявяваме, че основните политики на ПП “Зелено движение" – зелена икономика, чиста енергия, устойчиво развитие, опазване на околната среда, преодоляване на климатичните промени – са естествена част от нашата визия, която ще се стремим да изградим заедно с партньорите си от “Демократична България" и “Продължаваме Промяната" в работата си с Народното събрание и с избрания кабинет.", добавят от "Зелено движение".

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Здравният министър с актуална информация за коклюша в България, е...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Главчев с важна среща с посланиците на тези страни
Главчев: НАП и Агенция "Митници" започват физическа инвентаризаци...
Остриетата на коалиция "Солидарна България" в кандидат-депутатски...
Учител: Киното предоставя редица възможности на децата да учат и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).