Пациенти и лекари: Състоянието на здравната ни система е критично

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:22 / 03.04.2014
450
Още през октомври 2013 г. предупредихме НЗОК, че всички дейности в здравеопазването са недофинансирани и че се очертава дефицит за 2014 г. между 250 и 300 млн. лева, заяви в студиото на "Под лупа" на телевизия "Европа" главният експерт на БЛС д-р Димитър Петров.

Според д-р Станимир Хасърджиев - председател на Националната пациентска организация, състоянието на здравната ни система е критично и не трябва да се заблуждаваме, че с малкото пари в нея горе-долу положението се е закрепило.

Парите за здравеопазване през последните години варират между 4 и 4.2% от брутния продукт, докато в Европа средното равнище е над 7 на сто, съобщи д-р Димитър Петров.

Според д-р Хасърджиев първата стъпка за решаване на проблемите в сектора е управляващите да се вслушат в мнението на лекари и пациенти, които всеки ден се сблъскват с недостатъците на системата.

Според пациенти и лекари състоянието на здравната ни система е критично и не трябва да се заблуждаваме, че с малкото пари в нея горе-долу положението се е закрепило, защото когато един човек се разболее тежко, се нуждае от лечение тук и сега, а не след 5 години.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Лили Иванова
Борисов: Зациклим ли след изборите, наесен ще отидем пак
ГЕРБ-СДС представят управленската си програма: Не допускайте хаос...
Над 100 български военнослужещи заминават на мисия в Косово
Лоши новини от Националната статистика
Съдът реши: Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).