Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пак обиди в НС: Настимир Ананиев нарече Дани Каназирева "експерт по злоупотреби"
Автор: Екип Varna24.bg 14:13 / 09.06.2022Коментари (0)1015
©
"Нека да държим добър тон на разговора и това го казвам, не само защото ние сме отражение на това, което се случва в обществото, а защото ние задаваме пример". Това апелира председателят на парламента Никола Минчев в хода на дебата по предложените законопроекти за промени в Закона за обществените поръчки.  

Ако ние тук се обиждаме постоянно, опонент с опонент, даваме пример и на хората да го правят, а това не е правилно. Повечето от вас имат деца и могат да помислят дали учат на същото и децата си, каза Никола Минчев.  

В хода на дебата Минчев се въздържа от налагане на по-строги наказания, но отправи устна бележка към репликата на депутата Настимир Ананиев ("Продължаваме Промяната“). Ананиев се обърна към депутата от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева с думите "експерт по злоупотреби". Преди това в изказването си Каназирева посочи, че с предлагания законопроект се отварят широко вратите за злоупотреби с обществените поръчки. Тя настоя, че Методиката, която се предлага, за индексация на обществените поръчки за коректните фирми според инфлационния индекс на цените на материалите, е в противоречие на самия Закон за обществените поръчки, както и на Директивата за обществени поръчки.

Настимир Ананиев отговори, че се прави опит за внушение за възможни злоупотреби. След като някой казва, че има много злоупотреби, той трябва да има експертиза, ако не - това е популизъм, добави той. Или си експерт по злоупотреби и казваш- създават се предпоставки за много злоупотреби, или не, коментира той. Вие сте изключително неподготвен, за да внасяте каквото и да е предложение и да решавате, каквато и да е криза, отговори Каназирева (ГЕРБ-СДС). Настимир Ананаиев в лично обяснение посочи, че "всеки трябва да си пие хапчетата". Защо г-жа Каназирева се обиди в термина "експерт по злоупотреби“- не знам, във всяко разследващо звено има експерти по злоупотреби, добави депутатът.

Думите на Каназирева станаха повод за реакция от проф. Георги Михайлов "БСП за България", който настоя, че не бива председателят на парламента да допуска подобен език в пленарна зала. Той също апелира към колегите си да избягват личните квалификации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: