Pampers категорично опровергава заключенията от проучването на Love and Green

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 28.10.2016
590
Според статия в Le Parisien от 25 октомври частичните резултати от проучването, възложено на компанията за пелени - Love and Green, а не на Asef Association, както е посочено в статията, Pampers категорично опровергава следните твърдения:

• Pampers отхвърля заключенията от проучването.

• Компанията уверява, че в продуктите на Pampers няма наличие на ПАВ (Полициклични ароматни въглеводороди), както е посочено в статията.

• Всички съставки в пелените на Pampers са внимателно подбрани и съобразени със строгите изисквания и контрол на Европейския парламент, който гарантира употребата на тези съставки при производството на продуктите на Pampers.

• Продуктите на Pampers са клинично тествани от сериозни научни експерти и педиатри преди да бъдат пуснати по търговските канали.

• В защита на бебешката кожа в пелените Pampers има тънък слой лосион с цел да намали евентуален обрив от пелената. Pampers гарантира, че вазелинът, който се съдържа в лосиона е изключително пречистен и напълно безопасен за бебето. Това е тествано от педиатъра и дерматолог д-р професор Даниел Хол, бивш президент на Европейската асоциация по педиатрична дерматология: "След задълбочени изследвания на пелените Pampers, аз гарантирам, че продуктите са напълно безопасни за кожата на бебетата. Вазелинът се ползва в козметиката, но и често се препоръчва от дерматолози и педиатри за защита на бебешката кожа. 

• Съставките в лосиона са съобразени с изискванията на Европейските регламенти за козметика и са обект на редовен контрол от здравните власти в Европа. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Икономическият министър успокои за въвеждането на еврото у нас
След абитуриентски бал: Двама ученици на по 14 години са с тежко ...
Калин Стоянов: Максимум до 6 месеца тол камерите ще снимат за ско...
На ГКПП Капитан Андреево: Конфискуваха голямо количество "маркови...
България има реалистични шансове да приеме еврото през 2025 г., н...
Адв. Мария Петрова: Колкото по-дълго няма Национална детска болни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).