Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Панов: Кирилов трябва да докаже с какво Миталов е уронил престижа на съдебната власт
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 11.02.2020Коментари (2)1441
© БГНЕС
За да се стигне до основателност на едно искане, то трябва първо да е допустимо и да сезира по валиден начин Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, след като правосъдният министър Данаил Кирилов изпрати предложение до ВСС уличения от САЩ в сериозна корупция съдия от Специализирания съд Андон Миталов да бъде уволнен заради накърняване престижа на съдебната власт, предаде БГНЕС.

 Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите, смея да твърдя, че неговото предложение съдържа много неясноти и съм сигурен, че днес на заседание на Съдийска колегия на ВСС, темата ще бъде включена за разискване, посочи Панов пред чакащите го преди заседанието журналисти.

Като неясноти Лозан Панов изброи, че не става ясно какви са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения. Тези действия кога са извършени, по кое конкретно дело. Много е важно да се посочат доказателствата, заяви Панов.

Тази сутрин председателят на Върховния касационен съд (ВКС) изпрати писма до главния прокурор и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с напомняне, че очаква информация от тях по повод на изявлението на държавния секретар на САЩ.

Миналата седмица САЩ наложи забрана за влизане в страната на съдията, който в края на миналата година разреши на обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Путин, при положение, че има забрана за напускането на България. САЩ наложиха забрана и на семейството на Миталов. От Държавния департамент съобщиха, че има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция в качеството си на съдия от Специализирания наказателен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България.

Вчера, понеделник – 10 февруари, американският посланик у нас Херо Мустафа съобщи, че името на Миталов е първото, но не и последното и ще има още лица, които ще получат забрана за влизане на територията на Щатите заради корупционни действия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 11.02.2020 г.
+1
 
 
Голяма гавра с Барни, а той си мисли, че го хвалят: "Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите." :)
+1
 
 
Дори единствено физиономията на г-н министъра е самодостатъчна да урони престижа на това изстрадало откъм некадърници министерство, да не отваряме дума за останалите му "качества"!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: