Парализирано момче от Варна проходи след 18 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
13:53 / 24.02.2016
2816
Парализирано момче от Варна проходи след 18 години в инвалидна количка, предаде Нова ТВ. Разказвали сме ви за Пламен Кавраков няколко пъти - за кампаниите за лечение и за усилията на неговата майка в битката със страшната диагноза детска церебрална парализа. Само преди дни Пламен е направил своите първи самостоятелни крачки.

След няколко курса на лечение в Москва с пари, събрани чрез милосърдието на хората, и всекидневни мъчителни упражнения Пламен започва рехабилитация с плуване. Резултатът идва преди дни - момчето прави все повече самостоятелни крачки - извън басейна и във водата.

Майката Десислава Славова не спирала да вярва в този ден, въпреки че лекарите не давали надежда.

"Аз силно вярвах още в момента, когато го родих и те ми подадоха документ, чрез който да изоставя детето си, но аз отказах. Оттогава реших, че каквото и да е, детето е мое и аз ще се боря докрай", споделя Десислава.

Така и Пламен не спира да се бори. Щастлив от първите си крачки, си поставя все по-високи цели. Сега мечтае да отиде на дискотека с приятели и да танцува.

"Той всъщност проходи във водата. Оттам тръгнаха нещата. Като дойдоха при мен преди три години, беше нещо страшно. Но има много воля в него. Усещането, когато направи първите крачки, беше неописуемо - и за мен, и за майка му, и за баба му, които присъстват на всяка една тренировка", казва треньорът на Пламен Десислава Янева.

Тя е категорична, че упражненията във вода дават резултат. У нас обаче рядко се прилагат.

Сега семейството на Пламен проучва възможностите за операция на стъпалата, с която ходенето му да стане по-стабилно. А той е решил, че иска да е студент и да работи като инженер.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Ето ги верните отговори на матурата по БЕЛ за зрелостниците
НСИ: Доходите на българина растат по-бързо от разходите му
Земетресение разлюля България
Радев: Няма основание за промени в ръководството на НСО след ката...
Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът...
Шефът на анестезиологичното отделение на "Св. Анна" - Варна: Жена...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).