Парите за тютюн отивали във фирми, които не се занимават с тази дейност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 04.09.2014
493
"Поддържането на диалог с всички браншови организации е приоритет за ръководството на Министерството на земеделието и храните и ние сме отворени за дискусия по всички теми, които вълнуват земеделските производители". Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев в Пловдив, който откри Третия международен форум на производителите на ориенталски тютюн.

Министър Грудев покани асоциациите на тютюнопроизводителите на среща следващата седмица, на която да обсъдят по-справедливото разпределение на подпомагането в сектора и подзаконовата нормативна база.

Според него със заложената референтна дата в момента средствата стигат до фирми, които вече не се занимават с тютюнопроизводство.

Министър Грудев припомни, че страната ни е с най-голямото разнообразие на отглеждани сортови групи тютюн от страните на Стария континент. 

"В световен мащаб страната ни дава своя принос в тютюнопроизводството, като е призната с добрите качества на своята продукция", подчерта министърът. За 60 години в България са създадени, признати и утвърдени 160 сорта тютюн, от които 130 тип "Ориенталски", 17 тип "Виржиния" и 11 тип "Бърлей".

В международния форум участваха представители на Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Киргизстан и Оман.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).