Партиите са изхарчили 50 млн. лева през 2021 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 09.06.2022
991
"Годишните финансови отчети на партиите за 2021 година показват, че политическите субекти са направили разходи за близо 50 млн. лева, а в приходната част са отчели постъпления за малко над 38 млн. лева".

Това посочи Диана Ефтимова, председател на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда, във връзка с анализ на харчовете на партиите при предишните избори, направен на базата на данни от Сметната палата.

Тя изчисли, че има 11 млн. лева финансови загуби, които партиите са инкасирали вероятно заради петте избора през миналата година.

"Регистрираните партии са 127. Но в срок отчетите си са подали 123. Като от тях 40 формации не са посочили нито приходи, нито разходи".

В предаването "Хоризонт до обед" Ефтимова посочи, че въпросът с разходването на държавната субсидия и нейното отчитане е дефицит, който съществува в системата за партийно финансиране.

"От документите, които партиите представят пред Сметната палата, не можем да видим за какво точно се изразходва субсидията. Партиите основно изразходват пари за административни дейности".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).