Патрулка се преобърна при преследване на мотор с тийнейджъри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:52 / 12.02.2021
857
На 11 февруари на територията на общините Ловеч и Летница е проведена специализирана полицейска операция, насочена към противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В полицейските действия, осъществени под наблюдението на РП-Ловеч, са участвали служители на РУ-Ловеч, Участъка в Летница и Зоналното жандармерийско управление-Плевен.

Полицаите обходили 18 населeни места, извършили са проверки на 211 МПС и 264 лица, като за установени общо 60 нарушения са съставили 7 акта и 53 глоби с фиш. В хода на акцията, към 15.30 часа. в с. Дойренци, полицаите дали знак за спиране със стоп палка и светлинен и звуков сигнал на двама, придвижвали се с мотоциклет. Водачът обаче увеличил скоростта. При предприетото преследване шофьорът на служебния автомобил е изгубил контрол над колата и тя се е преобърнала. Двамата униформени са невредими, а пробата за алкохол на полицая е отрицателна.

При предприетите издирвателни действия по-късно са установени двете момчета, на 17 години, както и укрития от тях мотоциклет със служебно прекратена регистрация от 2006 г.. Изяснено е, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление. На младежа е съставен акт за нарушение на ЗДВП, задържан е за срок до 24 часа и в РУ-Ловеч  е образувана преписка за престъпление по чл.270 ал.1 от НК.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).