Патрулките на КАТ с компютри, пускат електронни призовки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (23)
12:19 / 18.09.2011
4295
Край на десетачките, пъхнати в шофьорската книжка. Този революционен финал ще настъпи, когато електронното управление влезе в МВР. Катаджийските патрулки ще се оборудват скоро с миникомпютри, свързани със сървър. В него пък ще е цялата информация за автомобилите и техните собственици. Така полицаите просто ще вкарват номера на колата в системата, а на дисплея ще се изписва всичко за книжката. Няма да се налага дори вдигане на палка, защото резултатите от проверката ще се предават на следващия патрул или нарушителите ще се викат с електронна призовка.

"Това първоначално ще се въведе там, където има ТЕТРА система - в големите градове, по границите, по магистралите", съобщи в интервю премиерът Бойко Борисов. Той видял как действа системата в Естония. "Ето това е реформа в МВР", категоричен беше Генерала.

"За съжаление корупцията по пътищата е една голяма болест, която трудно се лекува", коментира Борисов. Той обясни подробно как може да се премахнат хранилките за катаджии. "Минаваш с автомобила си, полицаят въвежда номера на колата ти, при него веднага излиза на кого се води автомобилът, има ли шофьорска книжка, дали не е изтекла, има ли "Гражданска отговорност", винетка", коментира министър-председателят.

Личните данни в досието на шофьора ще бъдат с необходимата защита. "Така, когато имаме цялата тази система, хората ще бъдат спирани само когато на компютъра излезе, че има нередност", допълни той.

Системата ще даде възможност да се проверяват и колите на паркингите. По този начин ще се откриват автомобили, обявени за издирване.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (23)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).