Павел Геренски, Агенция "Митници": Предсрочно изграждаме новите трасета на МП "Капитан Андреево"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:04 / 20.12.2022
669
Два месеца по-рано ще бъдат завършени двете нови трасета, които се изграждат на МП "Капитан Андреево“. Това съобщи пред журналисти директорът на Агенция Митници Павел Геренски, предаде репортер на Sofia24.bg.

 "Допълнителните трасета  се изграждат по проект, а в момента строително-монтажните дейности текат с пълна сила. Намерихме вътрешни резерви и успяхме да подсигурим терен за още едно трасе, което няма да бъде оборудвано. То би могло да се ползва за извънгабаритни товари и пренасочване на трафик в пикови моменти", каза Геренски. Той изрази надежда, че трите трасета ще бъдат завършени предсрочно в края на месец януари следващата година. Изпълнителите са откликнали накритичната ситуация и проблемите на пункта и са решили да се работи с изпреварващи темпове, поясни Геренски.

По думите му 2022 година е рекордна по отношение на товарния трафик и не само. "Очакваме до края на годината почти 1 000000 товарни автомобили да бъдат обработени на вход и изход, а в момента сме към 960 000", каза още директорът на Агенция Митници.

В ход са и дейности по подобряване на софтуера, който обслужва движението и контролира трафика на територията на митническия пункт. Подобрената организация на движение на територията на пункта допринася за още по-висока товароспособност и повишаване на сигурността на хората и товарите, и в същото време резултатите от контролните действия на митническата администрация", отбеляза Павел Геренски.

С подобренията се очаква пропускателните възможности на пункта да се увеличат с около 20%.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).