Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Павлин Косев: Шумът около замърсяването на езерото е политическа спекулация на гърба на туристическия бранш!
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 27.05.2020Коментари (12)4567
© Фейсбук
Шумът, който се вдига около замърсяването на Варненското езеро и твърденията за екологична катастрофа, която застрашава и морето ни, е политическа спекулация на гърба на туристическия бранш. Това е крайно некоректно не само спрямо гилдията, но и спрямо икономиката на България. Това заяви за Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна. 

Днес представители на бранша се събират във Варна по повод на инициативата "Преоткрий България", като на срещата ще бъдат обсъдени и наболели проблеми в сектора. Ще се коментира и темата относно това какъв удар по родния туризъм са спекулациите около замърсяването на морето и лошата реклама, която ще отблъсне малкото желаещи да почиват по родното Черноморие, както от страната, така и от чужбина. 

"Днес предстои среща с хотелиери и ресторантьори по повод кампанията "Преоткрий България", съвместно с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциая и нейните структури в цяла България. От Варна е структурата на хотелиерите в Златни пясъци и Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Ще бъде направена презентация на платформата за резервации и ще се обсъждат още редица други важни въпроси.

Туризмът е в много тежко състояние. Истината е, че много трудно се възстановява както ваканционния туризъм, който тепърва ще прохожда, така и градския туризъм. Много от редовните корпоративни и бизнес клиенти, които посещават градските хотели, са намалили до минимум пътуванията. Ние отчитаме това, че все още има фирми, които не са сигурни дали изобщо работят хотелите у нас.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, както и медиите, тръбят, че скоро хотелите щели да отварят, а дефакто хотелите не са били затваряни, не са имали забрана да работят. Много от колегите затвориха заради строгите мерки за безопасност заради коронавируса. Но имаше и много хотели, които не са затваряли. От друга страна, фирми, които са наши стари корпоративни клиенти, въведоха според създалата се ситуация дистанционния модел на работа и хората им работят от дома си през интернет без да харчат пари за транспорт, хотели или храна на служителите си. 

Сериозен удар по градските и бизнес хотелите е забраната за провеждането на конферентен и конгресен туризъм. Това също е от съществено важно значение за градските хотели. Всичко друго отвори, но конферентните зали-не. Един гражданин може да отиде на кино и да гледа киноекрана, но не може да гледа мултимедията в една хотелска конферентна зала, където правим обучения и презентации. 

Сега се коментира, че ще бъдат отворени заведенията в целия си капацитет. Когато това се случи, евентуално от 1 юни, това няма да донесе съществени приходи за градските хотели. При нас водещ фактор е хотелското настаняване, конгресния и конферентен туризъм. 

Днес предстои среща, която инициираме във връзка с кампанията за стимулиране на вътрешния пазар и насърчаване на родния туризъм тук в страната. Във връзка с този вид настанявания и стимулирането на родната икономика, има много съпътстващи дейности, свързани с туризма. 

Ще бъдат поставен и въпросът относно силното политизиране около аварията на тръбата във Варненското езеро. Не смятам, че трябва това да бъде представяно като еко катастрофа, защото всички знаем, че през лятото чистотата на морската вода е от съществено значение за сезонността и за привличането на туристи.

Варненските плажове са изключително чисти. Морската ни вода също е изключително чиста. Целият този шум е политическо спекулиране, което се прави с частичното замърсяване във Варненскот езеро. Езерото няма нищо общо с варненските плажове, а лошата реклама е жесток удар по туристическия бранш и хората, които се препитават във Варна с това.

Всички институции работят по въпроса. Не е лесно и няма да стане с магическа пръчка отстраняването на аварията. Но във Варна има и много други важни въпроси за решаване, има свлачища или други природни проблеми, но в навечерието на крехкия туристически сезон да се акцентира само върху негативните неща, е удар по бранша. Това, да се изкривява въпроса в политически интриги е крайно нелоялно и крайно некоректно към туристическия бранш и изобщо към икономиката на цялата ни държава. Говоря конкретно за замърсяването на езерото. Спекулира се с това!", коментира Павлин Косев.



Още по темата: общо новини по темата: 57
18.01.2024 »
04.12.2023 »
04.12.2023 »
22.11.2023 »
15.04.2022 »
15.04.2022 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вие пък.... За един цъфнал планктон и за едни "единични бройки" рибки дигате толкова шум Не оценявате с какви геройски усилия кмета търси от 10 месеца "някаква" гръцка фирма полагала тръбата.... Търси и не ги намира. А каква загриженост в общинските съветници да не се охарчи бюджета на Варна с ремонт. Ей не оценявате .....несправедливи сте!
0
 
 
Тези са готови да рискуват здравето на хората, само и само да не им спират паричките..
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
+2
 
 
Какво стана с тръбата, ремонтираха ли я, тогав ни убеждавайте че водата е чиста, тия лайна и химикали де отиват, сигурно се изпаряват във въздуха
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
+2
 
 
Не, целта е да не се загубят пари и радиация да има в морето, щом е за пари, водата е екстра
0
 
 
По време на комунизма ,или соца навряха хората в панелки в София,до ден днешен някои си живеят в панелките там,така стана,събориха им къщите на мястото на панелните блокове .
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
-2
 
 
целта е туристите да отидат към бургаз
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
+3
 
 
Комунизмът не си е отишъл, управляват ни неговоте деца. Скриха за радиацията от Чернобил, та някакво си АКО ли няма.
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
+3
 
 
Да си мълчим,че да дойдат туристите!Мръсна гадна шайка изроди!А сасви са заплатите в туризма?!МИНИМАЛНИ!А защо-за да богатеете вие..Мърши алчни!!
Aнонимен
на 27.05.2020 г.
+3
 
 
И убийството на журналиста и то ли е политическа поръчка, мазен боклук. Я иди и се изкъпи в езерото или на близкия плаж , като си много ербап !
+2
 
 
На всеки каквото му отърва, това дрънка. Най-добри сме да замитаме проблемите и да се правим, че ги няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: