Павлова: Покрай ромските гета ще се узакони какво ли не

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
10:57 / 13.06.2013
4063
С решение на европейския съд по правата на човека хората да имат единствен дом е тяхно право. Т.е. ако човек има апартамент и незаконна рибарска вила, тя може да бъде разрешена. Това каза в сутрешния блок на БТВ Димчо Михалевски от БСП, който внесе предложението за промяната в закона.

По думите му преди повече от общината зависи дали хората ще могат да узаконят незаконните си постройки. Според Лиляна Павлова тази промяна в закона създава предпоставки за анархия и беззаконие, защото всеки може да препише имотите си на близки и роднини, да си построи къща в Борисовата градина и да заяви, че това му е единствено жилище.

"Покрай ромските гета ще се узакони какво ли не", каза тя. ДНСК не се занимава с междусъседски спорове, те са проблем на общините. Когато говорим за единствено жилище, има много ясна процедура в досегашния закон - докато не се осигури ново жилище, не се разрушава старото. В гетата жилищата не отговарят на никакви изисквания. Репортаж показа улица "Братска дружба" в софийски ромски квартал с постройки, някои от които могат да бъдат узаконени, според Михалевски. "Държавата трябва да уважава гражданите си, които спазват законите. Не бива да узаконяваме коптори. Постройките в ромските гета са паянтови, не отговарят нито на изисквания за земетресения, да не говорим за хигиенните изисквания, заяви Павлова.


Виж коментарите (8)

Още по темата (5):
25.06.2013 ВМРО: БСП капитулира пред циганската наглост
14.06.2013 "Евророма" за узаконяването на гетата: Идеята е перфектна!
12.06.2013 Варна се вдига на бунт срещу узаконяването на циганските гета
12.06.2013 ВМРО: Циганските катуни да се разрушат – не да се узаконят!
12.06.2013 Узаконяват ромските гета
Още новини от Национални новини:
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).