Павлова: Скандалът около "Железница" може да забави изграждането на "Струма"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 08.04.2017
1575
Скандалът около обществената поръчка за тунел "Железница" може много да забави строителството на магистрала "Струма". На това мнение е Лиляна Павлова, която беше министър на регионалното в двата кабинета на Бойко Борисов.

Търгът на стойност 250 млн. лв. се провали заради открадната папка с предложението на един от кандидатите. Полицията все още не е намерила изчезналите документи. Прокуратурата привлече като обвиняем външния експерт на комисията по обществената поръчка Стефан Гайтанджиев, в чието жилище бяха открити документи на един от кондидатите за строителство на тунела.

Преди години Гайтанджиев е бил главен секретар на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Той беше нещо като главен секретар на АПИ по време на Тройната коалиция - времето, когато на България бяха спрени пари от европейските фондове. Тази ситуация ни връща 10 години назад. През тези години АПИ изчисти името си", коментира Лиляна Павлова по БТВ.

Тя припомни, че безвъзмездната помощ от ЕС за "Струма" е около 1 млрд. лв. Строителството трябва да приключи до 2022 - 2023 г. По думите на Павлова процедурата по избор на изпълнител за тунел "Железница" може да се забави повече от година, ако някоя от фирмите обжалва.

Относно преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за нов кабинет тя каза, че вървят много добре. Единствената тема, по която трудно ще се разберат двете страни е за минималната пенсия от 300 лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).