Павлова във Варненско: ГЕРБ ще възобнови програмата за саниране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:51 / 06.03.2017
2273
Програмата за енергийна ефективност поетапно трябва да обхване целия сграден фонд в страната. За съжаление, в момента е спряна, но ако ни гласувате доверие, ще гарантираме нейното продължаване, защото така ще удължим живота на старите блокове, ще ги направим по-топли и уютни. 

Това заяви на среща с етажни собственици в град Провадия водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова. По думите й социалният и икономическият ефект на програмата са безспорни, защото освен ползата за етажните собственици, осигурява работа и за много малки и средни фирми.

Местни жители споделиха административните трудности, които срещат заради липсата на съдействие за санирането от страна на общинското ръководство в Провадия. Лиляна Павлова разясни процедурите през сдружението на етажните собственици.

В присъствието на областния координатор на ПП ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних с гражданите бяха обсъдени и възможностите за развитие на туризма в общината.
"Тук е най-старият каменен град в света, а добивът на сол по тези земи практически е източник на най-древната разменна монета. Опитваме се да мобилизираме всички общини от областта да развием регионален туристически продукт. Защото Провадия има безспорни дадености и съвкупност от възможности, за да бъде атрактивна туристическа дестинация", изтъкна Портних.

Кандидатите за народни представители опровергаха обвиненията, че държавата спира местните европроекти. "От ГЕРБ никога не сме делили общините. За да има еврофинансиране, трябва да се кандидатства и община Суворово например е типичен пример за това, тъй като там се изградиха с европейско финансиране и ВиК проекти, и спортна зала, и стадион", припомни Павлова.

В разговора се включиха и кандидатите за народни представители Павел Христов, Стоян Пасев, Нели Петрова, Калин Калевски, Димитрина Петрова, както и Димо Димов, който в качеството си на общински съветник и ръководител на ГЕРБ-Провадия повдигна редица теми относно благоустрояването на инфраструктурата в града.

"Докато българските градове масово обновиха площадите си, заради бездействие на общинското ръководство ние все още мечтаем за реконструкция на централната градска част. Настилката й е от 1978 г., а осветлението е крайно неефективно", коментира Димов.

"ГЕРБ доказа, че може да работи за обновяването на средата за живот. Ускорените темпове, с които Варна се преобрази през последните години е отличен пример за това. Достатъчно е да има активност от страна на общината и добро взаимодействие между местната и централната власт", изтъкна Павел Христов. Във връзка с поставените въпроси относно делегираните бюджети на училищата той разясни възможностите пред средищните и обединени училища, които въведе Законът за предучилищното и училищното образование.

"Образованието е основният приоритет в управленската програма на ГЕРБ. Ще осигурим двойно увеличение на заплатите на учителите, ще развием професионалните гимназии, за да няма дефицит на специалисти с техническо образование. Ще се използват всички възможни законови механизми, за да няма деца, които не ходят на училище", категорична бе Павлова. Тя изтъкна сред приоритетите на ГЕРБ необходимостта от реформиране на здравеопазването и прекратяване на злоупотребите с ТЕЛК-ове и социални помощи. "Хората искат справедливост, затова предвиждаме по-бързо съдебно производство, полицейско присъствие във всяко населено място, намаляване на бюрократичната тежест", заяви още Лиляна Павлова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).