Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Печките на дърва и въглища изчезват до две години?
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 23.02.2014Коментари (47)15077
© Bulfoto
Печките на дърва и въглища след две години може да изчезнат. Причината е, че през 2016 г. влиза в сила евродиректива, която налага по-ниски норми за въглеродни и азотни емисии в атмосферата. За да ги покрие, използването на дърва и въглища за отопление в България трябва да бъде заменено с брикети от биомаса. Те обаче са по-скъпи, а за много бедни домакинства направо са лукс. Проблемът бе обсъден на енергиен форум във Враца. Сметките сега показват, че едно домакинство харчи 1200 лв. за въглища през отоплителния сезон. Отоплението му с палети от биомаса ще струва наполовина по-скъпо - около 1800 лв. При тези цени бабите на село ще трябва да се откажат от кюмбетата. Ограничението важи и за камини и локални отоплителни инсталации.

Евродирективата за вредните емисии пък ще доведе до фалити на ТЕЦ-ове и на заводи за цимент и стъкло, прогнозира евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев. Тя ще засегне най-силно топлоцентралите и промишлените предприятия, които горят въглища. Те трябва да направят значителни инвестиции, за да ограничат замърсяването на въздуха. Според Уручев вложенията едва ли ще са по силата на инвеститорите, което ще доведе до масови банкрути.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Г-н Уручев, бивш голям шеф в АЕЦ - и то голям. И то с голям стаж. Как можа да се промени? За мен е догатка, не само за него, а и за всички политици. Бащите им и самите те скриват какви са били. Сега говори други неща. Нещо може да се е променило. Все пак е еинергетик и то на бивше високо ниво. Г-н Уручев, аз съм Ви изпращал писмо на пощата Ви в ЕС, но ....отговор никакъв.Не сме толкова глупави.. За себе си не казвам, но...Винаги има по-умни и способни от властимащите..Няма да сте вечни.. Но определено ми харесва последното Ви послание...Един път да чуя нещо разумно. 30 бона не е малко.. Да сте живи и здрави в малките дни, които Ви оставят- БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ !
0
 
 
Преди 9 години казах че най-лошото нещо което може да се случи на една държава,това е да стане членка на Европейския Съюз.Времето показа колко съм бил прав.Сега ЕС е претъпкан с арабска измет и с разбита икономика която никога вече няма да се възстанови.
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
настаноло е вече време като украинците да се вземе нацията в ръце и да изрине всичката гнилоч в държавата ни!!!
0
 
 
тези хора май и физически искат да заличат нашата държава ;да направявят средната заплата 1500 2000 лева няма да има проблем и пенсийте също и да осигорят повече работни места не народа да се чуди как да свърже двата края и да се чудят как повече повече да го унищожават;НЕ ДЕПУТАТИЕ ДА СИ ГЛАСУВАТ ОВИЛИЧЕНИЕ НА СЪНЯ С ПО 300 ДО 500 ЛЕВА А НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 5 ЛЕВА ДА НИ ДОКАРАТ ДО ТАМ ДА СЕ СРАМУВАМЕ ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ
0
 
 
Вече виждам селата в родопите на климатици !
0
 
 
печките и дървата няма да изчезнат в украйна някои изчезнаха по провинцията да не ги последват и наши без отговорни избранници
0
 
 
еърнете времето назад от 1912 до наши дни разгърнете някои книги и вижте колко злини сме понесли от тая прехвалена е в р о п а че и тая нищожха благинка за сиромашка б г ли няма да спрат
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Че живеем в ши**на държава го знае всеки от нас ама че ще продължат да ни ш**ат с демагогията си не са познали.Аз съм съгласен да изхвърля кюмбето но ако ми дадат за отопление толкова ел.енергия че да не ми треперят децата от студ . Това е толкова лесно --0.005 стотинки за Киловат колкото е ФЗЦ на тока от Козлодуй. Ей скапани политици я си е*авайте магарето и се махайте на Майната си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: