Пеевски: Денков отговори за миньорите, чакаме оценката на синдикатите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 26.10.2023
843
Получихме писмения отговор на министър-председателя за изпълнението на споразумението с енергетиците, даваме го на социалните партньори за становище и оценка. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който заедно с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от премиера Николай Денков писмена информация за хода на изпълнение на споразумението, сключено между министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор "Енергетика“ на 03.10.2023 г. в Народното събрание, информираха от пресцентъра на ДПС.

Премиерът ни информира, че активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от Споразумението е в ход и ще продължи и занапред в тясно сътрудничество със социалните партньори, съобщава Пеевски.

За постигане на пълна прозрачност и информираност на страните по споразумението и като гаранти за неговото изпълнение, ние ще разпратим отговора на премиера до всички участници в срещата и ще очакваме от тях коментар и оценка за напредъка на изпълнението, допълва Пеевски.

Той подчертава, че са необходими решителни и отговорни действия за изпълнението на ангажиментите по този толкова чувствителен за заетите в сектор “Енергетика" и цялото ни общество въпрос.

Занапред очакваме министър-председателят да продължи да ни информира ежеседмично за хода на изпълнението на Споразумението, напомня съпредседателят на ПГ на ДПС.

Виж коментарите (0)

Още по темата (156):
07.05.2024 Борислав Сандов: Единственият начин въглищните централи да съществуват след 2030 година, е на цената на спрени европейски средства и огромни глоби
06.05.2024 Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 2038 година", това няма да бъде справедливо спрямо хората
25.04.2024 Радев: Развитието на енергетика трябва да се основава не на стихийни решения, а на съхраняванети на нейната независимост
25.04.2024 Борисов и Пеевски към миньори и енергетици: Обещано и изпълнено!
25.04.2024 Нинова: Благодарение на БСП токът на хората няма да се увеличи с 20% от 1
юли
11.03.2024 Експерт за цената на тока: Има достатъчно инструменти, които да не позволят да се покачи рязко
Още новини от Национални новини:
Главчев разпореди да се ускори изграждането на Националната детск...
"Френски войници, убити в Украйна": Българин, украинец и германец...
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден: МВР хвана 38 пияни и дрогирани зад волана, петима от...
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).