Пешеходка загина в Русе (18+)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
15:48 / 04.11.2016
1453
Възрастна пешеходка бе блъсната и убита от автомобил на русенския бул. "България". Трагедията се разигра около 13 часа днес на платното, което е в посока София, срещу бензиностанция. Зад волана на колата, ударила пешеходката, е бил 20-годишен русенец. 

На мястото липсва пешеходна пътека, а пресичащите прескачат мантинелите и на свой риск се провират през пътуващите в двете ленти возила от и към Дунав мост. Минути след удара, на мястото на инцидента пристигнал екип на Спешна помощ, който само констатирал смъртта на жената. 

Младият шофьор не беше на себе си от случилото се. Той твърди, че до инцидента се е стигнало, след като румънски шофьор му е пресякъл пътя. Заради това, водачът не е видял пресичащата платното жена. В противен случай, със сигурност е щял да избегне удара, коментира младежът. 

Самоличността на загиналата жена не бе известна до късния следобед. Огледът на мястото на инцидента продължи с часове. Заради това, движението в района бе силно затруднено. Образува се и колона от автомобили идващи от Дунав мост. 

За пореден път трагедията се разигра във фатален в участък, където често пешеходци преминават независимо от факта, че пътят е международен и по него независимо от поставените знаци за ограничение на скоростта профучават леки и товарни автомобили.

Хората споделят, че не ги е страх да прескачат мантинелите защото това е най-прекия път. Последният подобен тежък инцидент датира отпреди две години. Тогава румънски ТИР помете русенец.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).