Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 21.10.2022Коментари (0)602
© ОДМВР-София
Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област, съобщиха от ОДМВР-София. Иззети са различни видове наркотици, оборудване и препарати. В хода на проведена вчера спецакция криминалисти от РУ-Елин Пелин, ОДМВР-София и ГДНП извършили проверка на адрес в с. Столник, обособен като автосервиз. Открити и иззети са два полиетиленови плика и сгъвка с растителна маса, пластмасова чаша с вещество на бучки и електронна везна. 

Направените полеви наркотестове показали, че наркотичните вещества са марихуана с тегло около 100 грама и метамфетамин с тегло около 70 грама. За срок до 24 часа е задържан установен на място столичанин. По случая е образувано досъдебно производство.

При аналогична полицейска операция криминалистите от РУ-Пирдоп разкриха наркооранжерия на частен адрес в града. Иззети са 10 канабисови растения, два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, оборудване и препарати за стимулиране растежа на продукцията. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Наркотици са открити и на частен адрес в Ихтиман. При извършена проверка в дома на осъждан местен жител криминалистите от районното управление в града намерили в спалнята полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 28 грама, която реагирала на MDMA. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа.

В рамките на вчерашния ден в полицейския арест попадна и криминално проявен и осъждан мъж от с. Осиковица. Той бил проверен от криминалисти на РУ-Правец по обяд, при което от него е иззет полиетиленов плик със зелена тревиста маса, за която признал, че е наркотично вещество "билка“. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

Петият задържан е 19-годишен самоковец. Управляваният от него лек автомобил "Фолксваген Поло“ бил спрян и проверен от криминалистите от РУ-Самоков към 21.10 часа. Водачът бил тестван за употреба на наркотици, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис. Допълнително, в хода на проверката от него е иззето и найлоново пликче със суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК и регистрирана преписка по чл. 354А от НК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: