Петко Сертов пращал писма от Гърция, че ще се самоубие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:46 / 28.01.2015
1463
Обявеният за издирване първи шеф на ДАНС, който беше търсен в България, Гърция и всички 190 държави-членки на Интерпол, е изпращал имейли, в които твърдял, че обмисля самоубийство, пише "Телеграф".

Писмата са били пратени до електронните пощи на двама от най-близките му хора, допълва изданието. Стряскащите съобщения най-вероятно са писани от хотел "Нана" в атинския квартал "Лариса", където Сертов беше отседнал. Докато той вечерял спокойно в таверната в хотела, екипи на български и гръцки полицаи правеха всичко по силите си да го открият.

Едно от предположенията е, че с писмата е искал да скрие истинската причина за изчезването си, която според събраните данни до момента е доста далеч от всички конспиративни теории, издигани по темата с бившия разузнавач и е дълбоко лична. 

Тя не е свързана нито с бизнес отношения, нито с работодателя на Сертов - "Обединени енергийни търговци", каквито хипотези бяха издигани.

Вероятно след като е разбрал, че и хеликоптер са вдигнали в търсенето, е написал тези писма, споделил пред изданието човек, ангажиран с откриването му.

Въпреки имейлите, в които първият шеф на ДАНС споделял за намеренията да си посегне на живота, в първите дни след изчезването му неговата съпруга Емилия в обръщение до медиите категорично отхвърли възможността той да се самоубие. Тя твърдеше, че изчезването не може да се дължи на никакви лични проблеми в семейството.

След прибирането на Сертов от МВР съобщиха, че той е бил във видимо добро физическо и психическо състояние, което също навело на хипотезата, че намеренията за самоубийство не са били сериозни.


Виж коментарите (4)

Още по темата (13):
14.01.2015 Сертов се покри, не излиза и за хляб
12.01.2015 Петко Сертов се прибра в България жив и здрав с абсурдно обяснение!
30.12.2014 Гърция: Сертов дава ясни сигнали, че е жив и здрав
24.12.2014 Контролирано изтичане на информация за Петко Сертов?
24.12.2014 Криминален психолог: Сертов е изглеждал спокоен, но...
23.12.2014 Засякоха Сертов в хотел в Атина
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).