Петков: Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в държавата, това е достатъчно за един човек

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
14:29 / 09.02.2024
1298
Ние даваме на ГЕРБ най-високия пост в държавата, това е достатъчно за един човек. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод конфликта между първите две политически сили във връзка с поста на външен министър след ротацията, предаде репортер на "Фокус"

"Ние даваме възможността на ГЕРБ да има най-високият пост в държавата, това е премиерът. Премиерът отговаря за всички министерства, всички министри са под негово ръководство, целият Министерски съвет.  Имам чувството, че последно време се говори за премиера все едно е малка позиция. Това е най-голямата позиция - не само в държавата, но и навън", заяви Петков.

"ГЕРБ получават най-високият пост в държавата, както сме обещали. Излазът на България към Европа и към останалия свят минава точно през този премиер", допълни той. 

Той обоснова и защо ПП-ДБ настояват за поста: "За да има баланс в тази много чувствителна структура, в която управляваме, трябва да има и втори гарант към външния свят. Това е министърът на външните работи". 

Кирил Петков каза, че в управленската програма било записано, че ще има пълна ротацията. Според него това означавало и Денков да стане външен министър.

"Те винаги цитират програмата, но от декларацията между Мария Габриел и Николай Денков казва пълна ротация", каза още той.

ПП-ДБ не се притеснявали от предсрочни избори, категоричен бе Петков в отговор на предупреждението на Бойко Борисов. "Ако на нас някой поставя условия, ние не се навеждаме. Ние призоваваме за продължение на този диалог". 

Според него не трябва да се чертаят червени линии. Петков обаче смята, че ако те не получат поста на външен министър, може да се получи асиметрия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).