Петков от Брюксел: Ако си президент на място викаш КСНС. Сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:45 / 23.06.2022
1181
"Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци". Това каза премиерът Кирил Петков от Брюксел. Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания.

"Темата за РСМ беше "мъглата", която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди". Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков от Брюксел.

"Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?" Така Петков коментира отменената вчера Външна комисия. 

Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 и 24 юни в Брюксел. Основните теми в дневния ред на лидерите ще бъдат по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения.

Европейският съвет ще проведе стратегическа дискусия относно отношенията на ЕС с неговите партньори в Европа и начините за насърчаване на политическия диалог и засилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени и предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за създаване на Европейска политическа общност.

Виж коментарите (2)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).