Петкова: Лъжа е, че темата "Балкански поток" е присъствала в преговорите между нас

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
10:29 / 29.03.2024
1300
Лъжа е, че темата "Балкански поток" е присъствала в преговорите между нас. Тя беше поставена в последния ден, когато стана ясно, че всичко свързано с преговорите се проваля. Тогава те решиха, че като заплаха към нас, ще поставят темата, свързана със създаването на анкетна комисия с този проект. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, предаде репортер на "Фокус".

"Това, което чухме преди малко не мога да определя по никакъв друг начин, освен като жалки бъртвежи на едни безсилни хора", смята Петкова. 

"Кога ПП-ДБ са искрени - дали тогава, когато по искане на Асен Василев гласувахме таксата от 20 лева на мегават час за проекта "Балкански поток" и в проекта на бюджета бяха планирани 2 млрд. и 400 млн. лева като приходи от този проект, или са искрени, когато днес обясняват колко лош е този проект и как трябва временна комисия да разследва всичко, което се е случило около него", попита тя.

Според Теменужка Петкова е добре да се създаде комисия, която да разследва възможната корупция при износа на оръжия за Украйна в правителството на Кирил Петков. "Не се страхуваме от временни комисии, надявам се да научат нещо как се реализират подобни проекти", допълни тя.

Според Томислав Дончев приходите от Балкански поток до тази година щели да бъдат 1,7 млрд. лева. Дончев каза, че проектът щял да се изплати за 5 години, а не за 15 години. Той уточни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи създаването на такава комисия, защото е убеден, че когато започне да се говори с "числа и аргументи, а не с опорни точки", това щяло да бъде в полза на проекта

"Това е жалък опит парламентът да се използва за предизборни цели", заяви Дончев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (414):
08.05.2024 Станислав Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските граждани. Много скоро ще видите Слави Трифонов
08.05.2024 Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
07.05.2024 ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира: Тръгваме с амбиции за широко представителство
07.05.2024 ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандидатите за евродепутати
07.05.2024 До вчера под домашен арест, днес Божков е устремен към парламента и
Брюксел 
07.05.2024 Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че започна много грозна кампания
Още новини от Национални новини:
Здравният министър с актуална информация за коклюша в България, е...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Главчев с важна среща с посланиците на тези страни
Главчев: НАП и Агенция "Митници" започват физическа инвентаризаци...
Остриетата на коалиция "Солидарна България" в кандидат-депутатски...
Учител: Киното предоставя редица възможности на децата да учат и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).