Петър Галев: Без реформи в здравеопазването ще има елит, който може да се преглежда и маргинали, без достъп до лекари

Автор: Ива Дойчинова
Коментари (0)
17:00 / 19.01.2024
791
"Без реформи в здравеопазването ще има елит, който може да се преглежда и маргинали, без достъп до лекари“, заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" изпълнителният директор на CredoWeb.bg Петър Галев.

"Трябва да престанем да мрънкаме за всяко нещо при посещение при лекаря, защото тези хора са много натоварени и ние не трябва допълнително да ги досъсипваме", допълни той.

По думите му също така трябва все един от нас да започне да си обръща повече внимание на здравето, а не да търси да обвинява някой друг. "Ние трябва да ходим съвестно и питаме лекаря как да се лекуваме, а не ходим при него, да го ползваме като диспечер за направление", каза още Галев.

"Парамедиците се обучават. На един етап ще бъдем принудени медицинското обучение да стане модулно и да не е задължително да станеш лекар от раз, а да изкараш отделно модули през кариерата си. Нашите лекари се ценят много заради високото медицинско образование", каза още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Посолството на САЩ в София с важно съобщение
Близо 57 000 ментета задържаха митничарите на двата моста между Б...
Ако получите такъв имейл от Инспекцията по труда, в никакъв случа...
КНСБ: Човек трябва да получава заплата от 1454 лв. нето, а за сем...
Не отваряйте и не отговаряйте на тези имейли, съветва експерт по ...
Да отидеш на протест, да ти блъснат колата и да се прибереш с пат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).