Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Москов предложи на Румен Радев да се зарази доброволно с коронавирус
Автор: Екип Varna24.bg 22:24 / 03.04.2020Коментари (136)3869
© Varna24.bg
Бившият здравен министър д-р Петър Москов се изказа доста иронично относно извънредното положение в България. Той призовава всеки, който зове за прекратяване на ограничителните мерки, да се зарази довброволно с коронавирус. Ето целия му пост в социалните мрежи.



"Причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от нас спазват, защото разбират, а останалите - защото са принудени да ги спазват. Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението. Сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че "няма страшно" е погрешно заради различните методологии, късият статистически ред и специфичният ход на заболяването.


За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск.

Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление. Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и "стадния имунитет", независимо дали се казва Радев.

Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това "стадо" има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберем, че няма страшно и ще Ви последваме.



За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви.


Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци.



Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете! За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ "Св.Анна", КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прост народ, проста държава рџ™‚ лесно е да се плюе, лесно е да се обяснява кой как не се бил справил, но очевидно е трудно да се отсява популизма от фактическата информация . Светът винаги е имал нужда от идиоти и те никога не са били в излишък- илизайте, дишайте, докосвайте, живейте(докато можете). Ще сме ви благодарни за "herd immunity" рџ™‚
0
 
 
Господин Москов, разбирам логиката ви. Но понякога е добре да не се пресолява манджата...
0
 
 
Боже хора, осъзнайте се, моля Ви! Като гледам как се обиждате един друг заради популистки, манипулационни и интригантски или безхаберни и поръчкови изказвания на властимащи хора, които обаче са доказани вече политически евнуси!! Некадърни и вероломни държавници, антинародни, национално- безморални кариеристи и алчни и безскруполни използвачи! Един медицински кадър, още по-малко министър не може и не трябва да се изказва толкова безотговорно и елементарно! Независимо дали тезата му е правилна или не! Това не е махленска сбирка на беседката, където мъжете си ги "мерят", а трябва много отговорно отношение към цялата нация, с последователна и много добре обмислена стратегия и програма! А вместо това какво получава българския народ?? От Парламент и Правителство едно истерично замахване със сопата, сякаш сме в Средновековието и господарите в Парламента и "суверена" Борисов решават еднолично, безотговорно и без капка уважение към тези, които са ги избрали! От другата страна пък идват само някакви епизодични включвания и хуманни проблясъци, но популистки представени! И в двата случая без конкретни и конструктивни предложения или програма, която наистина да позволи на България и нейното население, да се почувства поне веднъж сигурно и обгрижено, подкрепено в тъкъв критичен момент!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: