Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Паунов: Протестите се организират от БСП и присъдружните й партии
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 16.01.2023Коментари (0)750
© Фокус
Протестите се организират от БСП и присъдружните й партии. Това каза на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Тази вечер в центъра на града е насрочен протест срещу високите данъци в общината.

"Протестите в Кюстендил се организират  от БСП и присъдружните й партии, които крещящо се нуждаят от възстановяване на рейтинга и затова само с призоваване за протести и агресия се опитват да прикрият това, че за последната година и половина унищожиха държавата“, коментира кметът Паунов.

Според него цялата вербална агресия показва намеренията на тези хора. "Протестът в момента е упрек към нас, че не сме вдигнали данъците по-рано. Ние никога не сме искали да взимаме пари от нашите съграждани, без да има нужда за това. Вероятно и никой няма да подсети, че данъците от 2,2 промила, каквито бяха, след това бяха свалени с усилията на общинска администрация и общинските съветници на 1,4 промила, точно заради добрата ни работа с европейските средства и заради добрата реализация в приватизационната програма  и с изключителни икономии“, допълни Петър Паунов.

Според нето това, че някой си позволява да говори за нетово облагодетелстване или на хора в общинската администрация  показва намеренията на такива хора, защото обикновено преписваш своите намерения на другите.

"Тук не е място за облагодетелстване и в община Кюстендил се работи на най- ниските цени в цяла България. Някой задаваше въпроса- къде са парите. Парите се у вас уважаеми съграждани, ние никога не сме го крили. Стремели сме се да работим със символични данъчни ставки, за да може този ресурс през цялото време да остане във вас и да можете да го инвестирате във вашите домове и поминък, във вашия бизнес и начинания", коментира Паунов.

Кметът каза, че е интересен и фактът, че се появяват обвързвания с част от държавните сгради в Кюстендил. Той посочи, че и двете бани са държавна собственост. "Същите хора, които сега протестират, протестираха с легени, когато ние искахме да привлечем инвеститори в банята. Благодарение на обжалването на решението на Общински съвет се стигна и до решение на Върховен съд, което казва, че банята е държавна“, каза Петър Паунов и призова протестиращите да поставят снимки на хората, които управляват държавата.

"Поделението е държавна собственост, инфраструктурата. Докато имаше правителство ние осигурявахме  за ремонти пари от държавата. Отидете пред "Кюстендилска вода“ и попитайте защо на 31- ви разкопаха пред "Млекокопа“, за всички дупки, попитайте държавата. Партиите, които докараха пред банкрут държавата, над 10 млрд. взеха кредите  за година и половина, поскъпнаха дървата, газа. Не видях някой да протестира срещу монополистите, не видях някой да протестира пред партийните централи", коментира Паунов.

Той припомни и последното решение, което е взето в община Кюстендил по време на управлението на БСП- да се построи завод за изгаряне на отпадъци в Долна Гращица. "Заварихме руини, ниското тяло на бившия партиен дом, парк- хотел Кюстендил. Всички общински сгради в момента са в изключително добро състояние и ние продължаваме да обновяваме инфраструктурата. Не може да толерираме хора, които мразят Кюстендил, които говорят срещу Кюстендил, които не искат да оставят парите си в Кюстендил. Кюстендил се върна на туристическата карта, върна се на инвеститорската карта“, заяви Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Кметът на Кюстендил за организиран протест срещу високите данъци








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: